Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، حافظ ملقب به لسان‌الغیب همواره جزو بزرگ‌ترین شاعران ایران به حساب می‌آيد و از این حیث ایرانیان و جهانیان توجه خاصی به وی داشته‌اند و تلاش کرده‌اند به اشکال مختلف ارادت خودشان به این شاعر بزرگ فارسی‌زبان را نشان دهند.

تفأل به دیوان حافظ نشان‌دهنده میزان ارادت ایرانیان به لسان‌الغیب و علاقه آن‌ها به اشعار این شاعر بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر این گزارش، محمدشفیع میرزا متخلص به وصال از شعرا، ادیبان و خوشنویسان سده سیزدهم هجری بوده است. وی دیوانی مشتمل بر نزدیک به ۳۰ هزار بیت داشته است.

شایان ذکر است وصال شیرازی ۶ پسر با نام‌های وقار، حکیم، داوری، فرهنگ، توحید و یزدانی داشته است. وقار بزرگ‌ترین فرزند وصال شیرازی بود.

گفتنی است؛ وقار فرزندی به نام محمد میرزا شفیع داشته است. ما در اینجا داستان تفأل محمد میرزا شفیع به دیوان حافظ را برای شما روایت می‌کنیم؛

مرحوم میرزا محمد شفیع متخلص به عشرت فرزند وقار بن وصال، منسوب به یکی از بزرگترین خاندان‌های شعر و ادب شیراز در قرن سیزدهم هجری است. او نامزدی داشت و چنان مقرر بود که در ماه شعبان عقد مزاوجت (ازدواج)آن دو را بسته و جشن عروسی برپا کنند. جمعی از بزرگان خانواده عقیده داشتند که باید مجلس عیش و سرور را به بعد از رمضان محول کنند، چون بر سر این اختلاف سخن به دراز کشید، همه مردد ماندند؛ پس داوری را به دیوان حافظ برده فالی بر آن زدند. این غزل برآمد:

نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد/عالم پیر دگرباره جوان خواهد شد
ماه شعبان مده از دست قدح کاین خورشید /از نظر تا شب عید رمضان خواهد شد‌
ای دل ار عشرت امروز به فردا فکنی/ مایه نقد بقا را که ضمان خواهد شد؟
پس همگان بر امر خواجه بزرگوار یکدل شدند و به ساز بزم سور و سرور پرداختند.
 
منبع:کتاب از سعدی تا جامی، نوشته ادوارد براون (شرق شناس) با ترجمه و حواشی علی‌اصغر حکمت

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۵۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی به نکوداشت آیت‌الله ﻻری(ره) ‌

مرجع تقلید شیعیان به آیین نکوداشت صدمین سالروز رحلت آیت الله سید عبدالحسین ﻻری(ره) پیامی صادر کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله مکارم‌شیرازی به آیین نکوداشت صدمین سالروز رحلت آیت الله سید عبدالحسین ﻻری رحمة الله علیه پیامی صادر کردند که به شرح زیر است: در ابتدا ﻻزم است مراتب تشکر و قدردانی خویش را از برگزارکنندگان همایش مرحوم آیت الله العظمی سید عبدالحسین ﻻری رحمة الله علیه ابراز نمایم و امیدوارم این همایش به اهداف خویش دست یافته و قدمی در راه آشنایی بیشتر نسل جوان با بزرگمردان این مرز و بوم بردارد.

تاریخ این سرزمین بزرگ با همۀ فراز و نشیب ارها، سراسر شور و حماسۀ دلیر مردان در دفاع از سرزمین و ارزش های دینی آن است و دانشمندان و عالمان دین نیز دوشادوش مردم و گاه به عنوان رهبران و پیشروان، حماسه سازی نموده اند.

در زمانی که استعمار انگلیس با دسیسه های گوناگون و نقشه های رنگارنگ به اندیشۀ غارت و چپاول این سرزمین اهتمام داشت و حکومت قاجار راه تعدی و ظلم به مردم را در پیش گرفته بود عالمی شجاع، زمانه شناس، متفکر و معتمد همچون آیت الله ﻻری، برگ زرینی از مجاهدت در راه اسلام، اقامۀ حق و حمایت از مردم مظلوم را رقم زد.

آن فقیه فقید که مراتب علمی را در محضر بزرگان حوزه علمیه نجف اشرف طی کرده و از شاگردان مبرّز میرزای شیرازی أعلی الله مقامه بود به فرمان سیّد و درخواست مردم ﻻرستان و به قصد رهبری مردم و اهتمام به امور دینی و شئون اعتقادی از نجف به ﻻر نقل مکان نمود و همچون حصنی حصین و دژی پوﻻدین در مقابل ظلم و تعدی حکومت وقت و چپاولگری انگلیس ایستاد و دفاع از مردم مظلوم و محرومان آن دیار را سرلوحه تلاش ها و فعالیت های خود نمود. علاوه بر این، ویژگی بارز ایشان اهتمام به اجرای قوانین اسلام و گسترش معارف دینی و جلوگیری از رواج منکرات در جامعه اسلامی بود.

کارنامه سراسر خدمت به مردم و دفاع از دین و عقاید مردم، از او الگویی جاودان در خطه فارس به یادگار گذاشت. درود و رضوان الهی بر او باد.

اینجانب از خداوند متعال علوّ درجات و از آن عالم بزرگ را خواستار مهمه عزیزانی که در برپایی این کنگره تلاش نموده اند قدردانی و تشکر می نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (20 اردیبهشت)
  • وقتی اصفهان بهشت ارامنه بود!
  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • همایشی برای «میرزا احمد داواشی» شاعر کرد زبان در دانشگاه کردستان
  • پیام آیت‌الله مکارم‌شیرازی به نکوداشت آیت‌الله ﻻری(ره) ‌
  • تجهیز بزرگراه های شیراز به سامانه ثبت تخلف رانندگی
  • همایش ملی میرزا احمد داواشی، شاعر بلندآوازه‌ی کُرد برگزار می‌شود
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)
  • همایش ملی شاعر بلند آوازه‌ کُرد «میرزا احمد داواشی» برگزار می‌شود
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)